Galerija fotografija

Početna stranica

Otvorena Ribarska Koliba u Puli

Sinoć je za uzvanike i medije svečano otvoren novoobnovljen restoran Ribarska koliba u Puli. Na ugodnom druženju uz birana jela i pića okupila se pulska društvena krema, a vesela fešta potrajala je do kasno u noć. Otvorenje za javnost predviđeno je za danas (subota, 25.05.) u 16 sati. Evo prvih fotografija sa sinoćnjeg eventa.

Uskršnja fritaja na pulskoj tržnici obilježila početak sezone šparoga

Danas se na pulskoj tržnici pripremala uskršnja fritaja od 1000 porcija. Povodom nadolazećeg Uskrsa, Grad Pula u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pule i pulskom Tržnicom odlučio je građane i goste počastiti fritajom spravljenom od 2000 jaja i 30 kilograma svježih šparoga čime su, kaže glavni kuhar Budimir Žižović, otvorili sezonu šparoga. Za pripremanje uskršnje fritaje bilo je potrebno sat i 45 minuta, a porcije su, unatoč kiši, nestale u rekordnom vremenu. Osim što se fritajom otvorila sezona šparoga i obilježio nadolazeći Uskrs, njome je proslavljen i 110. rođendan pulske tržnice. Tim povodom okupljenima je poklonjeno oko tisuću šarenih pisanica.

Kako napreduju radovi na novom kružnom toku u Šijani

U petak 15. veljače službeno je započela gradnja novog kružnog toka u Šijanina na potezu od Plodina do Lidla, zatvoreno je raskrižje, a promet se počeo preusmjeravati na obilazne pravce.  Radovi su trenutno u tijeku - uklonjeni su semafori, posječena su stabla, uklanja se stari sloj asfalta. Hoće li se dovršiti u zadanom roku, tek ćemo vidjeti. Istovremeno traju radovi i na pulskoj rivi pa je i taj ulaz u grad zatvoren, o iz Grada poručuju da će sve biti gotovo na vrijeme, da će rokovi biti ispoštovani, a građane mole na strpljenje.

Više u Flash News.

Cerovlje - naša nova destinacija

Naša nova destinacija je živopisna općina Cerovlje. Upoznajemo njezinu povijest, ciglarsku tradiciju, freske i utvrde, ljude i običaje toga kraja, a posebno nas zanima kakvo to maškarano ludilo Cerovljani pripremaju ove godine. Na snimanju nam je jako hladno, temperatura je oko nule, a snijeg sve oko nas. Ali zato će kadrovi biti predivni!

Prvih 50 godina Etnografskog muzeja Istre

U Etnografskom muzeju Istre predstavljena je izložba Memobox nastala zajedničkim radom svih djelatnika muzeja. Povod njezina nastanka je polustoljetna obljetnica postojanja muzeja, a odraz je cjelokupnog dosadašnjeg rada, truda i aktivnosti.

Više u Flash News.

Betlehemsko svjetlo stiglo u Pulu

Betlehemsko svjetlo stiglo je večeras u Pulu. Donijeli su ga mali izviđači, članovi Saveza izviđača Pula i na Portarati predali ga predstavnicima Grada Pule.

Više u Flash news.

Božićna fritaja od 2013 jaja na Portarati

U sklopu gastro programa „Prosinac u gradu“ danas se na Trgu Portarata pripremala božićna fritaja od 2013 jaja i 50 kilograma domaćih kobasica.Više u Flash news.

Snijeg zabijelio Istru

Prvi snijeg ove zime zabijelio je veliki dio Istre. Najjužnije ga je bilo oko Vodnjana, dok je najdeblji pokrivač zabilježen na Ćićariji - čak 50 centimetara. No, u velikoj količini zabijelio je i Matulje, Pazinštinu i Žminjštinu gdje je izmjereno od 20 centimetara, javlja IstraMet. Unatoč sniježnom pokrivaču, zimske službe redovito su čistile prometnice pa posebnih intervencija zbog nevremena nije bilo. Sutra nas očekuju slabe oborine, većinom u obliku snijega uz dnevne temperature zraka od 1 do 4°C te umjerenu i jaku, ponegdje i olujnu buru koja će u poslijepodnevnim satima slabiti. Snijeg u nekim krajevima već polako kopni, stoga uživajte još malo u zimskim radostima!

Obišli smo Vodnjan i Svetvinčenat.

Kornjače Rene, Imba i Srećko Labinjonka danas puštene u more

Danas su s plaže Ambrela tri kornjače puštene na slobodu. Rene, Imba i Srećko Labinjonka oko pola godine oporavljale su se u Centru za oporavak morskih kornjača u Aquariumu Pula, jedinom takvog tipa u Hrvatskoj. Više u Flash news.

Posljedni dan Pula Boat Faira 2012

U tijeku je posljednji dan Pula Boat Faira, no on i dalje privlači brojne posjetitelje te bilježi veliki interes gospodarstvenika. Centralno mjesto u prijepodnevnom programu imala je Međunarodna jedriličarska regata „Zlatna ribica“ u kategorijama optimist i laser. Rezultati i proglašenje najboljih očekuje se iza 17 sati pod velikim šatorom sajma. Iza proglašenja najboljih jedriličara i jedriličarki, uslijedit će dodjela nagrada autorima najuspješnijih fotografija na natječaju „Riblje oko PBF-a“ te izvlačenje dobitnika nagradne igre PBF-a. Drugo izdanje fotografskog natječaja Pula Boat Faira - RIBLJE OKO PBF 2012. u potpunosti je zadovoljilo i smisao i namjere ove kulturne manifestacij. Stručni žiri za dodjelu nagrada u sastavu umjetničkog fotografa Branislava Danevskog i fotografa- galeriste Hassana Abdejghanija na sljedeći način su podijelili priznanja Zlatno riblje oko PBF za 2012. - najvažniju nagrada Natječaja dodijeljena je umjetničkom fotografu iz Zagreba Nenadu Reberšaku za snimak - Plava spilja. Dvije jednako značajne nagrade - Specijalne diplome dodijeljene su Snježani Bratanović i Lini Vidulin autoricama iz Pule.  Za Najpopularniju nagradu natječaja za koju glasaju kuponima posjetioci Sajma izborila se također fotografija autora Reberšaka.

Pula Boat Fair otvoren je još danas do 19.00 sati!

Miran Vauh pobjednik 7. Downhilla u Gračišću

Strma i zahtjevna staza, adrenalin i mnoštvo posjetitelja obilježili 7. po redu Downhill Gračišće. Ni tmurni oblaci nisu mogli pokvariti raspoloženje i uzbuđenje kako organizatora i natjecatelja tako i posjetitelja. Najsretniji su ipak oni koji su izborili najbolje rezultate. Više u Flash News.

Obilježavanje Dječjeg tjedna u DV Petar Pan u Vodnjanu

Minuli je tjedan bio u znaku djece. Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta na razne se načine obilježavao diljem zemlje. Više u Flash News.

5. Weekend Media Festival u Rovinju

U tijeku je prvi dan petog Weekend Media Festivala - najvećeg regionalnog festivala komunikacija koji se u prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju održava od 20. do 23. rujna. Dan je bio ispunjen predavanjima o filmu, televiziji, inovacijama u medijima, komunikaciji i načinima komuniciranja. Mnoštvo medijskih, marketinških i PR stručnjaka slilo se u Rovinj, a osim vrijednih kontakata, informacija i stečenih poznanstava, Weekend Media Festival pružio im je i odličnu zabavu.

Užarena atmosfera s koncerta Tamare Obrovac u Svetvinčentu

Unatoč najavi ružnog vremena, sinoć je u Svetvinčentu održan dugo iščekivani koncert Tamare Obrovac i Transhistria Ensembla. Srednjovjekovnu kulisu starog kaštela Morosini-Grimani zamijenio je Art centar (bivši Dom kulture), no dobre svirke i užarene atmosfere koju je s pozornice publici prenijela energična Tamara, nije nedostajalo. Koncert se održao kao dio manifestacije "Mrkat istrijanskega dela", tradicionalnog svetvinčentskog sajma starih zanata.

Ples munja na obali u Banjolama

Oko 20 sati započeo je nevjerojatan ples munja u Banjolama koje su šarale nebo sa svih strana.

Požar i u Sv. Petru u Šumi

"Čulo se pucketanje i kako šumi" kažu mještani još uvijek u nevjerici. Vatra je zahvatila veliko područje između sela Pariži i Boljki, uz pomoć vatrogasaca zaobišla Boljke i nastavila u smjeru Pazina. Požar još uvijek nije pod kontrolom, a vatrogascima lokaliziranje otežava vjetar i nepristupačan teren. Kako su trava i raslinje suhi te već dva mjeseca nisu vidjeli kiše, vatra ih samo guta i širi se bez ikakve prepreke. U selima Pariži i Boljki kuće su spašene, no požar ih je tek za dlaku zaobišao, naročito jednu novogradnju koja je okružena drvećem i raslinjem. Sreće čini se nisu imale pčele jednog mještanina iz Boljki čije se košnice nalaze na požarištu. Ovakvo je bilo stanje u 15 sati.

Gori i kod Galižane! Zahvaćen maslinik uz Vodnjansku cestu!

Požar velikih razmjera i na jugu Istre. Širi se od Galižane prema Vodnjanskoj cesti, a zahvatio je i dobar dio mladog maslinika koji je u vlasništvu pulske tvrtke Oleum Mariš. Vatrogasnim snagama na terenu u pomoć je pristigao i kanader. Zatvorena je cesta od križanja za Galižanu do Vodnjana pa se obilazno prometuje Partizanskim putem preko Fažane do Vodnjana. Uskoro više u Flash news...

37. Trka na prstenac

U Barbanu je danas održana 37. Trka na prstenac. Snage i vještine odmjerilo je 16 konjanika, a najviše sreće imao je Samuel Štoković koji je pogodio dvije sride i osvojio ukupno 6 bodova. Bilo je to i više nego dovoljno za pobjedu te je Samuel Štoković iz Sv. Petra u Šumi tako postao 37. slavodobitnik Trke na prstenac. Prijelazni pobjednički štit slavodobitniku je svečano uručio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Više u Flash News...

37. Mini plivački maraton u plivanju perajama i 10. Memorijal Elvino Pliško

37. Mini plivački maraton u plivanju perajama i 10. Memorijal Elvino Pliško i ove je godine privukao veliki broj natjecatelja. Održava se u organizaciji KPA Uljanik i RSD Uljanik na stazi Fratarski otok – Bunarina. Na maratonu se očekivalo više od 150 plivača iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Italije i Austrije koji se natječu u 14 kategorija, a očekivanja su se čini se i ostvarila. Više u Flash News...

Festival vizualnog kazališta

Festival vizualnog kazališta Labin održava se već sedmu godinu zaredom na najzanimljivijim lokacijama u Labinu i Rapcu. Gosti ovogodišnjega izdanja bili su zagrebačka Kuća ekstremnog muzičkog kazališta, londonski studio SDNA, španjolski umjetnik Pedro Ruiz Ortega te talijanski Ticonzero, koji su u labinsku starogradsku jezgru unijeli dašak ultimativnog suvremenog kazališta.

Fešta od angurije

Pomalo čudnog izgleda, ali neodoljivog okusa, angurija ili lubenica, bila je tema tarske fešte. Viješti majstori od angurija su napravili prava mala remek-djela, a održano je i natjecanje u jedenju angurija. Evo prvih kadrova...

Banjolska noć uz Koktelse

Gdje su Koktelsi, tu je i dobra fešta! Malo tko se s time neće složiti. A baš su u pravoj fešti u petak 03. kolovoza mogli uživati Banjolci i njihovi gosti. Naime, održana je Banjolska noć i to prvi od dva dana održavanja fešte dok se slavlje nastavlja u subotu 04. kolovoza uz klapsku pjesmu. Dođite svi u Banjole!

Moja Istra u gostima: Raša

Prva asocijacija: rudarstvo, druga asocijacija: najmlađi grad u Istri, treća asocijacija: naziv dijeli s nazivom jedne istarske rijele. Pogađate, naša nova destinacija je općina Raša.

Castrum Vallis i koncert Međunarodnog Masterclassa

U subotu 28. srpnja u Balama je otvorena najdugovječnija skupna izložba Castrum Vallis te održan je završni koncert Međunarodnog Masterclassa.

Krafifest 2012 u Kršanu

U Kršanu je održan Krafifest - manifestacija posvećena krafima, deliciji ovoga kraja. Vrijedne domaćice pripremale su ih na različite načine pa se tako moglo kušati pržene, kuhane, flambirane, slane ili slatke krafe, za svaki gušt ponešto.

Orihi: Old timer’s day, Old fićo day i Mototrka na prstenac

U sklopu obilježavanja 14. Dana sela Orihi održao se 12. Old timer’s day i 3. Old fićo day. U središtu sela naredao se tako 61 očuvani vremešni limeni ljubimac i čak 15 raznih modela nekad iznimno popularnih Fićeka, koje su sa zanimanjem pogledali mnogobrojni vjerni ljubitelji ovakvih okupljanja. Na Križici, uzvisini kod sela Orihi, održala se 12. Mototrka na prstenac u kojoj su ove godine sudjelovale 22 posade na motociklima.

Klapa Tramuntana gostuje u Balama

Klapa Tramuntana iz Kraljevice gostuje u Balama. Osnovana je 2005. godine, a svih ovih godina broji mnoštvo nastupa po Hrvatskoj i inozemstvu kojima će se od sad pridružiti i ovaj gradić na zapadnoj obali Istre

Svečano otvorenje 59. Pula Film Festivala

Svečano otvorenje 59. Pula Film Festivala. Više u Flash news.

Millennium diamond spreman za Olimpijske igre u London

U tijeku je ukrcavanje broda Millennium diamond na tzv. heavy lifter Gloria. Više u Flash News...

Kilometarske kolone na pulskoj zaobilaznici

Kilometarske kolone na pulskoj zaobilaznici. Više u Flash news.

Baljansko kulturno ljeto u punom zamahu

Otvorenje izložbe Šest struna na platnu na temu Magična gitara Andreasa Segovije u Galeriji Ulika i koncert Giardini di Spagna Gorizia Guitar Orkestra. Više u flash news.

Porinuće posljednjeg jaružara u Uljaniku

Porinut je danas posljednji od šest jaružara koje je Uljanik gradio za belgijsku kompaniju Jan de Nuul. Više u Flash News...

Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić nastupili sinoć u Kastvu

Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić nakon više od godinu dana pauze nastupili su sinoć u Kastvu. Više u Flash News

Moja Istra u gostima: Ližnjan

Ekipa Moje Istre gostovala je u Ližnjanu. Stigli smo avionom. Porazgovarali s prvim čovjekom Zračne luke Pula, Brunom Rogovićem. Posjetili smo arheološke lokalitete, okupali se na Marleri, istražili podzemne tunele na Svetici, a putovanje priveli kraju kod svjetionika! Evo kako je bilo!

Moja Istra u gostima: Bale

Ekipa Moje Istre gostuje u Balama. U potrazi smo za dinosaurima i leptirima, otkrivamo nevjerojatne priče i lokacije, upoznajemo zanimljive ljude, a vama prenosimo djelić atmosfere sa snimanja.